Întrebări frecvente si suport


Plecand de la ideea de aer proaspat, echipa Clima Fresh va ofera o gama larga de sisteme de tip rezidential. Fie ca este vorba de aerisitul bailor, al bucatariilor sau al oricarui tip de spatiu, echipa noastra de top este specializata in implementarea solutiilor.

Ai întrebari suplimentare ? Contactează-ne

Credem in prietenie si suntem tare sociabili. Îți stăm la dispozitie pentru orice nelamurire tehnica.

0760834147

Ancuta Baboschi

0731004156

Ionut Ursachi

Întrebări Frecvente

Tehnologia Inverter a fost dezvoltata începând cu anii 1900 fiind folosita in majoritatea domeniilor tehnologice. Principala caracteristica a aparatelor de aer condiționat tip Inverter este consumul energetic mai mic cu aproximativ 40% fata de un aparat obișnuit. Tehnologia Inverter mărește durata de viață a compresorului evitând pornirea si oprirea continua a acestuia pentru a atinge temperatura dorita. Astfel, datorita senzorilor incorporați, orice variație de temperatura se va ajusta prin creșterea vitezei compresorului, nu si repornirea acestuia. Creșterea consumului energetic se datorează, de fapt, pornirii si opririi continue a compresorului, si nu funcționarea continua a acestuia. Pe o durata lunga de timp, tehnologia Inverter mărește durata de viață a aparatului de aer condiționat si totodată scade consumul de energie. Printre principalii producători ce au introdus aceasta tehnologie in realizarea aparatelor de aer condiționat se numără Daikin, Gree, Fujitsu, Mitsubishi, Midea, etc.

Principala diferență intre aparatele de tip Inverter si cele Clasice/ Non-Inverter este cea de funcționare la temperaturile exterioare. Exemplu: Daca un aparat obișnuit funcționează pe căldură in timpul iernii pana la o temperatura exterioara de -5 grade Celsius, cel de tip Inverter va funcționa pana la o temperatura de -15 grade Celsius. Aparatele de aer condiționat tip Inverter scad consumul de energie cu pana la 40% fata de cele clasice, reducând vizibil factura de electricitate. Silențiozitatea este un alt factor diferențial intre aparatele de tip Inverter si cele Clasice, precum si filtrele de purificare a aerului si parametrii de funcționare.

Echipamentele de aer condiționat tip Split sunt formate din doua unități: cea interioara ce se montează pe peretele vertical interior, si cea exterioara ce se montează pe peretele exterior al spațiului. Unitățile tip Split sunt cele mai folosite in răcirea sau încălzirea aplicațiilor rezidențiale, camerelor de hotel, apartamentelor, garsonierelor, deoarece sunt ușor de instalat, nu necesita accesorii si sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic si estetic.

Echipamentele de aer condiționat tip Multi-Split sunt sisteme ce cuprind mai multe unități interioare ce se conectează la o singura unitate exterioara. Acestea pot avea pana la 5 sau mai multe unități interioare separate pentru fiecare camera a locuinței dumneavoastră. Sistemele Multi-Split sunt ideale atât pentru spatiile rezidențiale cat si pentru cele comerciale.

Pentru a putea achiziționa echipamentul ideal in funcție de spațiul dumneavoastră este indicat sa luați in considerare mai mulți factori precum: - Suprafața si inaltimea camerei - Izolația acesteia - Numărul persoanelor ce locuiesc in spațiul respectiv - Tipul de camera: dormitor, bucătărie, living etc. Este indicat ca aparatul pe care urmează sa îl achiziționați sa aibă o putere mai mare decât necesarul minim de BTU. Astfel veți evita suprasolicitarea acestuia si ii veți mari durata de viața.

BTU este prescurtarea de la British Thermal Unit si este o unitate de măsura pentru căldura. Fiind o unitate extrem de mica – echivalenta cu căldura degajata de un bat de chibrit – capacitatea va fi exprimata in valori de mii si zeci de mii de BTU. Astfel, cu cat valoarea este mai mare, cu atat sistemul va fi mai puternic. Deoarece in sistemul european puterea se exprima in W sau kW, 1000 BTU/h este echivalent cu 293W.

Diferența dintre cele doua funcții este marcata de un adaptor wireless. Echipamentele cu funcția WiFi incorporat sau Built-in includ acest adaptor in interior ceea ce înseamnă ca aparatul este gata de a fi conectat la wireless oricând fara a fi nevoie de alte achiziții. Echipamentele cu functia WiFi Ready necesita achiziționarea separata a adaptorului wireless pentru a putea utiliza tehnologia WiFi.
 

Lasă-ne un mesaj    Ne angajam sa raspunde in maxim 24 de ore solicitarii Dvs. Va rugam sa verificati folderul spam in yahoo email in cazul in care nu revenim in timpul agreat.